Nieuwsberichten van PZ Grens & BIN11 oktober 2021 - Alarmnummer BIN BRAKEN 0477 77 77 55

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 02 oktober 2021 hebben wij kunnen vaststellen, uit de bevragingen van de aanwezige leden, dat het niet zo duidelijk is hoe BE-ALERT werkt.

Daarom verduidelijken we nog even:
Als er zich een incident voordoet zal enkel en alleen de politie BE-ALERT kunnen opstarten.
Zij verspreiden dan een telefoonbericht aan alle leden.
Dat is een tekst door een computerstem voorgelezen.
Voor onze BIN zullen ze het volgende gsmnummer gebruiken: 0477/77.77.55
Het is dus verstandig om dit nummer op te slaan bij je contacten, zodat je de volgende keer weet wie er belt.
Na het beluisteren van dit bericht moet je op 1 drukken om te bevestigen dat je het bericht goed hebt verstaan.
Doe je dit niet, dan kan je een tweede maal opgebeld worden.

Winnaar
Zoals reeds vermeld in onze nieuwsbrief, hebben we een winnaar geloot uit de personen die hun lidmaatschap tijdig hebben vernieuwd.
De gelukkige winnaar is iemand die woont op de Loenhoutsesteenweg.
Hij zal eerstdaags door onze voorzitter telefonisch verwittigd worden om zijn prijs van 300 euro, te spenderen aan beveiliging, in ontvangst te nemen.
PROFICIAT!

Verleng uw lidmaatschap
Voor diegene die spijtig genoeg niet aanwezig konden zijn op de algemene ledenvergadering en hun lidgeld (5 eurootjes) nog niet konden betalen, willen wij u vragen om die te storten op onze bankrekeningnummer BE71001613058769 ten name van BIN Braken. Vermeld in de mededeling: naam/voornaam/straat/ huisnummer/telefoonnummer/mailadres.
Gelieve dit voor 20 oktober te doen. Dat maakt het voor ons veel gemakkelijker.
Of
Je kan ook je lidgeld overhandigen aan één van de bestuursleden, jullie allen wel gekend hé.

Met vriendelijke groeten,
Het BIN Bestuur BRAKEN2 oktober 2021 - Algemene ledenvergadering

De nieuwsbrief werd afgelopen week in jullie brievenbus gepost waarbij wij jullie uitnodigen voor het bijwonen van onze Algemene ledenvergadering van 02 oktober 2021 in basisschool ’t Kantoor.
Dit tussen 18.30 en 20.30 uur.

Jullie kunnen er jullie lidgeld ter plaatse betalen en jullie fietsen laten markeren door de politie.
Als bestuur geven wij de voorkeur aan het persoonlijk contact en op kosten van de BIN kan je bij een drankje een babbeltje slaan met de buren over de gang van zaken in Braken.

Traditioneel hebben wij ook voor elke bewoner die ter plaatse komt inschrijven een leuke attentie. Bovendien kennen wij bij lottrekking een premie van 300 EUR toe voor de aankoop van beveiligingsmateriaal, tussen al degenen die op datum van 2 oktober 2021 hun lidmaatschap vernieuwd hebben. In de loop van de week daarna contacteren wij de winnaar.

Hopelijk zien we jullie zaterdagavond.16 september 2021 - feedback verdwijning minderjarige

Feedback i.v.m. verdwijning minderjarige waarvoor o.a. onze BIN werd opgestart op 15 september:
Verdwijning minderjarige - 16 september 2021 (pdf)13 augustus 2021 - Flashbericht: Vermiste persoon

De politie is op zoek naar een vermiste persoon.

Op vraag van het parket van Antwerpen verspreidt de politie volgend opsporingsbericht:
Persoon vermist - 13 augustus 2021 (pdf)8 juli 2021 - Flashbericht: Diefstallen van werkmateriaal uit voertuigen

Het is al lange tijd rustig geweest maar in de nacht van 6 op 7 juli hebben dieven hun slag geslagen en veel leed veroorzaakt. Ze hebben in zes voertuigen ingebroken en vooral werkmateriaal ontvreemd. Uit beelden van de buurtbewoners weten we dat ze gebruik hebben gemaakt van een stuk terrein gelegen tussen de Bredabaan en Tereik. Ze hebben er de draad doorgeknipt en konden dan ongestoord in onze wijk verschillende voertuigen / werkcamionettes openbreken.

Zie Flash i.v.m. Diefstallen van werkmateriaal uit voertuigen - 8 juli 2021 (pdf)25 maart 2021 - Flashbericht: Diefstallen uit tuinhuizen, garages, stallen, ...

De politie merkt dat er de laatste dagen terug een stijging is in het aantal diefstallen uit garages, tuinhuizen en stallen. Daardoor sturen ze dit flashbericht om onze alertheid terug aan te wakkeren.

Zie Flash i.v.m. Diefstallen uit tuinhuizen - Essen, 25 maart 2021 (pdf)4 februari 2021 - Flashbericht: Gevonden gestolen voorwerpen

Vraag van de politie:
Tijdens een controle / verder onderzoek hebben ze vermoedelijk gestolen goed aangetroffen. Ze vragen aan de bevolking of iemand recentelijk benadeeld is geweest en derhalve eigenaar zou kunnen zijn van het gestolen goed.

Zie Flash i.v.m. Gestolen voorwerpen - Essen, 03 februari 2021 (pdf)3 februari 2021 - Enquête buurtanalyse Wuustwezel

Het is al even geleden dat jullie iets van ons hebben gehoord maar op gebied van veiligheid (inbraken ed.) krijgen we weinig meldingen binnen van de politie. Maar geen nieuws is goed nieuws. Ook BIN kan als tussenpersoon dienen omdat wij niet alleen mikken op veiligheid maar ook op een gezond leefklimaat en een aangename buurt om in te wonen. De gemeente Wuustwezel heeft ons daarom gevraagd om deze buurtenquête aan jullie over te maken, hieronder hun communicatie.
Nog een veilig maar zeker en vast een gezonde periode toegewenst.

Beste Wuustwezelnaar,
Zoals jullie misschien al wel vernomen zullen hebben, werken we aan een grote buurtanalyse in Wuustwezel.
Buurtanalyse Wuuswtwezel Corona blijft het ons een beetje moeilijk maken maar ondertussen is onze vragenlijst samengesteld en kunnen we er echt invliegen!

Graag willen we jou vragen deze lijst mee in te vullen; bij voorkeur online via volgende link: Buurtenquête

of via de QR-code hiernaast.

Ten slotte willen we je ook vragen het bestaan van deze vragenlijst bekend te maken aan je buren/buurtschappen/vrienden en familie in Wuustwezel; jong en minder jong mag laten weten hoe hij/zij over zijn/haar buurt denkt.
Maken jullie even tijd voor het invullen van de buurtanalyse?

Dankjewel.
Nieuwsarchief