Nieuwsberichten van PZ Grens & BIN13 december 2012 - Leurders met valse HONDA generatoren ( en soms ook grasmachines)

Onlangs werden er door de politie 2 Polen met Nederlands voertuig onderschept bij een firma van grondwerken.
Er werd aan die firma een splinternieuwe HONDAgenerator aanboden voor een zacht prijsje.

Het addertje onder het gras betrof wel dat het om namaak ging, nl. om goedkope chinese generatoren dewelke mits enkele cosmetische ingrepen erg op het echte artikel lijken.
In aankoop kosten deze wel 10 maal minder dan echte.
Een erkende Honda-dealer wist ons te melden dat het echt een plaag is en dat hij al veel gedupeerden over de vloer kreeg.

Het verhaal is steeds gelijkaardig:
Tuinmannen en/of bouwvakkers worden tijdens het werk gevraagd of ze geïnteresseerd zijn met het verhaal dat het om overtallige stock of einde reeksen zou gaan.
Volgens de HONDA verdeler zouden ook HONDA-grasmaaiers op grote schaal nagemaakt worden en vervolgens aangeboden worden in onze contreien.

Belangrijk:
Als het prijsverschil met een echt toestel te groot is dan is het ofwel gestolen ofwel namaak. Koop dergelijke zaken bij een erkende verdeler!
8 december 2012 - Opgepast voor "shouldersurfing"

Er zijn aanwijzingen dat een grote, georganiseerde bende bezig is met het leeghalen van niets-vermoedende winkelende mensen hun bankrekeningen.

Hoe gaan zij te werk?
Eén van hun medewerkers kijkt aan de kassa "over de schouder heen" naar de code die de niets vermoedende betalende klant intikt voor de betaling van zijn aankoop.
Als de klant buiten gaat wordt hij aangesproken op de parking van het warenhuis.
De verdachten zijn dan inmiddels al met enkele personen samen. Zij zorgen voor de nodige afleiding, door bijvoorbeeld de weg te vragen, een wegenkaart voor de klant te houden. Tijdterwijl maakt een medeplichtige gebruik van de situatie om de klant zijn brieventas te stelen...of de bankkaart uit de brieventas te halen.
De verdachten maken vervolgens zo snel mogelijk gebruik van de bankkaart door geld af te halen, door grote aankopen (vooral van sigaretten in warenhuizen) te doen, zelfs door het overschrijven van gelden van uw spaarrekening naar uw gewone rekening om aan meer geld te geraken.

WAT TE DOEN?
SCHERM STEEDS UW PINCODE AF, OOK TERWIJL U DEZE INTIKT.
15 november 2012 - Een positief verhaal

Op 13/11/12, omstreeks 13:15u, merkt een buurtbewoner van de Johannes Stadiuslaan te Ww een verdacht voertuig op. Een renault clio met Franse nummerplaat.
De interventieploeg treft, na aanwijzingen van een andere buurtbewoner, 2 Fransen van Noordafrikaanse origine aan achter de tuinen van de woningen van de J.Stadiuslaan. Het Franse voertuig kon niet onmiddellijk worden aangetroffen.

Hierop wordt BIN Molenbos opgestart waarna korte tijd later het voertuig met nog 2 inzittenden kon worden aangetroffen.
De 4 kunnen geen zinnige uitleg geven over hun aanwezigheid en worden gearresteerd om door de lokale recherche te worden verhoord. Na verhoor werden zij voorgeleid voor de Onderzoeksrechter die hen onder aanhoudingsmandaat plaatste.

Door de alertheid en samenwerking van de burgers met de verschillende politiediensten werd een succes geboekt en werd meer dan waarschijnlijk een misdrijf(en) voorkomen.

Moraal van het verhaal: "aarzel niet om bij een verdachte situatie de politie te bellen. Beter 1 keer te veel bellen dan 1 keer te weinig."22 oktober 2012 - Verdachte voertuigen

De lokale recherche vraagt mee uit te kijken naar:

- zwarte Dodge nl nrpl 56-BB-NX, mogelijk bestuurd door man met nederlands accent, ong 1,80m groot, redelijk struis, blond halflang golvend haar. Zou een aantal keren opgemerkt zijn in regio Essen.

- VW Golf met aanhangwagen voorzien van nl nrpl 97-RP-DN

Bij aantreffen: lokale politie verwittigen aub.22 oktober 2012 - Lenen!?

Recent heeft zich in Wuustwezel een poging oplichting voorgedaan met dezelfde modus operandi (M.O.) als enkele maanden geleden in Essen, waarbij wel succes werd geboekt.

Modus operandi:

Een kokette dame van ong 35 jaar met nederlands accent belt aan en vraagt of ze even 20 euro kan lenen. Ze zegt dat ze dit geld nodig heeft omdat ze met haar voertuig zonder brandstof is gevallen en dringend moet tanken om een ziek persoon te bezoeken. Ze beloofd om nadien het geld terug te brengen, wat uiteraard niet gebeurt. Wees op uw hoede indien iemand, die aan voormelde beschrijving beantwoord, aan huis dergelijk verhaal aan u tracht op te hangen.25 september 2012 - Verdachte voertuigen

Gelieve mee uit te kijken naar volgende voertuigen:

Audi A4 berline van donkere kleur voorzien van nederlandse nummerplaat gelijkend op PB-96-ZX Dit voertuig werd recent opgemerkt te Essen op het Spijker.

BMW 3-serie van witte kleur voorzien van nederlandse nrpl 84-TT-D5 Dit voertuig werd op 21/9 omstreeks 03:00u opgemerkt te Wuustwezel.

In beide gevallen gedroegen de inzittenden van deze voertuigen zich verdacht.

Bij aantreffen: Gelieve Politie in kennis te stellen 101/1125 september 2012 - Diefstallen BMW x serie ...weer een feit

Herinnering aan eerder flashbericht betreffende autodiefstallen BMW X-serie!

Nadat het even rustig was rond dit fenomeen werd afgelopen nacht (4-5/9/12) te Essen opnieuw BMW X6 gestolen. Het voertuig stond op de oprit. De woning werd niet betreden.

De dievenbende is gespecialiseerd in het ontvreemden en exporteren van dit type van wagens. Meestal gebeuren de diefstallen 's nachts aan de woningen. Daarbij kunnen ze jullie woning binnendringen om de autosleutels te zoeken en nadien de wagen te stelen van jullie oprit.

Voor zij die een dergelijk voertuig bezitten willen wij vragen :
...dit steeds slotvast achter te laten, liefst achter een poort, omheining ...nog beter in de garage.
...als de wagen voorzien is van een beveiliging, die steeds in werking te stellen.30 augustus 2012 - Statistieken inbraken

Hier zijn de nieuwe statistieken van de inbraken in de BIN zones.
Van januari tot en met augustus 2012

Wat opvalt is dat er in gemeente Kalmthout veel diefstallen zijn gepleegd maar momenteel is deze tendens gestagneerd. De percentages van pogingen tot inbraak blijven stijgen, .... wat een goede zaak is. Mensen beveiligen dus beter hun huizen, ze zijn alerter en melden verdachte zaken sneller door aan de politie.14 juli 2012 - Opsporing Litouws voertuig EEE-535

Graag uitkijken naar een verdacht Litouws voertuig: een donkerkleurig grote mercedes met nummerplaat EEE-535 (witte achtergrond en zwarte karakters).
Deze werd op 11/07/2012 rond 22.00 uur opgemerkt te "Tuin van Eden" te Wuustwezel - Kalmthoutsesteenweg.
Ze hadden uitermate veel interesse voor deze handelszaak. De kans bestaat erin dat ze minder goede bedoelingen hebben.

Lithouws voertuig EEE-535 <= Foto van dit voertuig.


Moest u dit voertuig bemerken, gelieve onmiddellijk onze diensten te verwittigen op nummer
101
of ons bureelnummer 03/620.29.29
14 juni 2012 - Gaatjesboorder blijft toeslaan

Wij vragen jullie verhoogde waakzaamheid omdat er nog steeds veel inbraken worden gepleegd, dit vooral in Kalmthout.

De gaatjesboorder blijft toeslaan in kalmthout. Hij is vooral actief aan de omgeving van de spoorlijn.

Laatste feiten:
06/06/12 : Kijkuitstraat - Kalmthout : gaatjesboorder
06/06/12 : Achtzalighedenlaan - Kalmthout : gaatjesboorder
08/06/12 : Blikstraat - Kalmthout
08/06/12 : Turfvaartlaan - Kalmthout : gaatjesboorder
10/06/12 : Fazantenlaan - Kalmthout : inklimming
11/06/12 : Kijkuitstraat - Kalmthout : gaatjesboorder
12/06/12 : Pastoor De Keyserlaan : gaatjesboorder

De feiten doen zich vooral 's nachts voor.

Als u iets verdacht hoort of ziet, aarzel aub niet, ... bel ons op nummer 101 of ons bureelnummer 03/620.29.297 juni 2012 - Microsoft Scammers

Sinds kort trachten criminelen de PC van slachtoffers op een wel erg bijzondere manier over te nemen. In plaats van een slachtoffer via mail, Facebook, websites, ... te infecteren, bellen ze mensen op hun thuisnummer, en doen ze zich voor als werknemers van Microsoft. De Engelse taal wordt hierbij gehanteerd met een Indisch accent.

Op deze manier trachten ze het slachtoffer te overtuigen dat zijn / haar PC geïnfecteerd is, en het virus zich tracht te verspreiden via de PC van het slachtoffer. Vervolgens laten ze het slachtoffer een website bezoeken waarop legale software te vinden is om de controle van een computer op afstand over te nemen, zoals bijvoorbeeld VNC, Teamviewer, Ammyy, LogMeIn, etc. Het slachtoffer installeert de software, en geeft de zogenaamde medewerker(s) van Microsoft op deze manier toegang tot hun PC.

Zodra de criminelen de PC hebben overgenomen, openen ze het Windows Logboek, en tonen ze het slachtoffer dat hun computer fouten vertoont. Op zich kunnen in vele gevallen die foutmeldingen in het Windows Logboek niet veel kwaad, maar de daders maken misbruik van de onwetendheid van het slachtoffer. Op deze manier trachten ze het slachtoffer te overtuigen om ongeveer 250 euro te betalen om zijn / haar PC te beschermen, oftewel 350 euro voor levenslange bescherming. Uiteraard is dit een kat in een zak kopen...

Ondertussen proberen de criminelen een Trojaans Paard te installeren, zodat zij, zonder medeweten van het slachtoffer, op afstand de PC kunnen beheren, bestanden kunnen openen, paswoorden kunnen meelezen of bankgegevens kunnen bekomen. De criminelen bellen vaak nog enkele dagen nadien terug als het slachtoffer niet meteen betaald. Ze worden erg opdringerig en agressief. In sommige gevallen blokkeren ze ook de PC, puur uit woede. Zo tonen ze in één geval een zogenaamd "blue screen", een scherm met een foutmelding van Windows. Het betreft geen echt "blue screen", maar zo proberen ze het slachtoffer alsnog te overtuigen om tot betalen over te gaan.

Microsoft zal nooit zelf contact opnemen met Windows gebruikers, en zal hen ook nooit op deze manier trachten om geld afhandig te maken. Leg dus meteen de telefoon op en reageer in geen geval op hun wensen6 juni 2012 - Statistieken inbraken

Hier zijn de nieuwe statistieken van de diefstallen in woningen (ook handelszaken) in de BIN's. Van januari tot en met mei 2012

Wat valt er op: Kalmthout kent veel inbraken, maar dat wil niets zeggen. Een fenomeen kan zo overwaaien, zoals afgelopen nacht.6 juni 2012 - Dievenbende actief in Wuustwezel

Afgelopen nacht ( van 04/06/2012 op 05/06/2012 tussen 23.00 - 06.00 uur) heeft een dievenbende hun slag geslagen in de gemeente Wuustwezel.

De buurt van de Akkerstraat werd het slachtoffer van maar liefst 5 inbraken:
- Akkerstraat
- Hoge bunder
- Het Wikikske : 2 maal
- KC Peeterslaan

Hun buit was vooral electronica (laptop, fototoestellen, gsm, ....) , portefeuilles, geld, ...

De modus operandi (werkwijze van de dader) is heel typerend, ofwel breken ze in via een kipraampje (toilet) dat ze hebben geforceerd ofwel boren ze een gaatje in het kozijn van het raam. Enkele weken geleden hebben wij jullie reeds gewaarschuwd dat weer gaatjesboorders actief zijn in de buurt van Kalmthout. Ze blijven actief in onze politiezone

Preventietips:
 • Sluit alle ramen en deuren als je gaat slapen
 • Als ramen voorzien zijn van sloten , doe deze op slot
 • Als jouw hond of dat van de buren begint te blaffen, doe het licht aan en ga kijken.
 • Zorg dat je schrikverlichting werkt
 • Zorg dat je alarm in werking wordt gesteld
 • Zie je iets verdachts, bel ons op nummer 101, beter één keer te veel bellen dan te weinig
2 juni 2012 - Uitnodiging algemene ledenvergadering

Wij willen jullie graag uitnodigen voor de jaarlijkse algemene ledenvergadering die zal plaatsvinden op:

2 JUNI 2012 – VBS ’t Kantoor tussen 18:00 en 21:00


Jullie kunnen voor 5 € het lidgeld van de BIN-werking voor volgend jaar verlengen. Kom er ook gezellig een pintje drinken op onze kosten en een babbeltje slaan met je buren. De politie is aanwezig . Zij markeren gratis uw fiets. Wat moet je daarvoor doen? Natuurlijk je fiets meenemen en in bezit zijn van je identiteitskaart of SIS-kaart.

Als u niet aanwezig kan zijn, kan u uw lidgeld meegeven met je buurman of buurvrouw. En als die ook niet kunnen , dan mag je die 5 € storten op de rekening van BIN Braken:

001-6130587-69

Vermeld wel in de mededeling:
naam/voornaam/straat/ huisnummer/telefoonnummer/mailadres

Wij hopen iedereen te mogen verwelkomen aanstaande zaterdag.

Vrijdagavond rond 19.30 uur zullen wij een testoproep lanceren ter aankondiging van onze vergadering!

Hier ook nog onze laatste nieuwsbrief: NR 4 - Mei 201231 mei 2012 - Diefstal BMW x serie

Recentelijk heb ik via jullie BIN coördinatie een bericht laten verspreiden van diefstal van BMW serie X. Er waren toen twee voertuigen gestolen. De bende is nog heel duidelijk actief en ze hebben nu al vijf diefstallen op hun palmares.

Er worden vooral BMW X5 modellen gestolen maar andere modellen zijn ook in trek. Ze gaan driest te werk.

Hoe worden die voertuigen gestolen.
Wel, ze spotten een voertuig vooral lettend op het feit dat het voertuig kan weggesleept worden, mogelijks plakken ze alle lichten af en spuiten de plaats van het alarm vol PU-schuim. Zo heeft het alarm geen enkele nut meer. Nadien stelen ze de wagen. We vermoeden dat die getakeld wordt en richting Nederland naar onbekende bestemming wordt verscheept. De diefstallen gebeuren altijd 's nachts en momenteel in de gemeente Essen. Maar ze kunnen hun werkgebied gemakkelijk uitbreiden.

Waar vooral op gelet moet worden:
1) Steeds de wagen slotvast achterlaten.
2) 's nachts de wagen in de garage of achter een poort parkeren,
3) ofwel een ander voertuig achter de BMW parkeren zodat de wagen niet weggetrokken kan worden
4) bij de minste verdachte gedraging onmiddellijk 101 bellen !!!

Dit is een georganiseerde bende die alleen deze type wagens voor ogen hebben. Gelieve de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen22 mei 2012 - Opsporing Fiat UNO

Gelieve kennis te nemen van een opsporing van een Nederlands voertuig:

FIAT UNO - Grijze kleur - Nummerplaat: LP-PV-10 FIAT UNO van grijze kleur
Nederlandse nummerplaat: LP-PV-10 (gele achtergrond en zwarte cijfers)

Dit voertuig werd gebruikt bij een diefstal in een handelspand en andere feiten van diefstal. De nummerplaten zijn gestolen in Nederland.
Als u dit voertuig zou opmerken gelieve onmiddellijk 101 of ons bureelnummer 03/620.29.29 te bellen.
22 mei 2012 - Feedback opstart BIN 20/05/2012

Jullie BIN werd op 20/05/2012 om 21.24 uur opgestart. Onbekenden hebben in de Kerkblokstraat getracht een ruit in te slaan. Op dat moment vermoedde men dat er een inbraak gaande was. Achteraf komen wij te weten dat het om feiten van bedreigingen ging. Weliswaar werd de verkeerde BIN opgestart.

Het betrof een fout van CICANT. Hiervoor onze excuses!14 mei 2012 - Dief opgepakt

Door nuttige meldingen, alerte buurtbewoners, jullie waakzame ogen werd een inbraak in de Neerstraat - Wuustwezel opgelost. Op 01 mei 2012 werd er aldaar ingebroken. Naar aanleiding van een tip van een lid van BIN Sterbos kon de man op 10/05/2012 gevat worden. Hij was zeker geen onbekende voor ons. Betrof een man uit Limburg.

De politie wil jullie hiervoor bedanken.10 mei 2012 - Gaatjesboorder actief

Voor de vierde keer in enkele dagen tijd werd er in Kalmthout en Essen ingebroken. Telkens maakten de daders gebruik van dezelfde inbraakmethode. Door een gaatje te boren in het houtwerk van een raam of deur weten ze de klink met een ijzerdraadje te bedienen en zich zo toegang tot de woning te verschaffen.

Feiten gebeurd te
- Kalmthout: Vogelzangstraat, Bloemenlei en Nieuwstraat
- Essen: Handelstraat (poging)

Wat te doen?
Wij raden iedereen aan om van alle sloten in het huis gebruik te maken. "Vaak zit er wel een slot op het raam, maar doen mensen die niet op slot. Als de ramen wel gesloten zijn, maak dat het de inbrekers al een stuk moeilijker. Ook moeten kostbare goederen zo veel mogelijk uit het zicht worden gelegd. Tracht de toegang tot de achterzijde van je woning zo veel mogelijk te bemoeilijken voor de dader. DE tuinpoort op slot draaien is al zeker en goed begin. De meeste inbraken gebeuren nog steeds achteraan de woning.
Vooral willen wij jullie vragen om verdachte personen, voertuigen, gedragingen zo snel mogelijk te melden aan de politie op nummer 101 of ons bureelnummer 03/620.29.29 . Alleen zo krijgen wij een duidelijk beeld van de probleemsituatie en kunnen wij gerichter gaan werken.7 mei 2012 - Opgehelderde inbraken

Er gebeuren tal van inbraken in onze politiezone waarbij na enig speurwerk toch een deel wordt opgehelderd.

Volgend pdf bestand bevat de lijst van opgehelderde feiten van januari tot mei 2012:
Opgehelderde inbraken in de PZ GRENS 01/01/2012 - 01/05/20122 mei 2012 - Hier draait het om!

Op 28/04/2012 omstreeks 11.20 uur bemerkt een bewoner van Kapellen een verdacht Duits voertuig op. Het voertuig reed traag door de straten. Die alerte bewoner heeft wijs gereageerd door onmiddellijk de politie te contacteren. De nummerplaat, type en kleur van het voertuig werden duidelijk medegedeeld.

Onmiddellijk heeft CICANT (radiokamer van de politie) onze politiezone in kennis gesteld en werd er gecoördineerd gezocht naar dit voertuig. Verschillende BIN's van de politie zone Noord (Kapellen) en BIN Withoefse Heide (Kalmthout) werden hierbij opgestart. Er werd hen gevraagd uit te kijken naar een lichtblauwe Ford Focus met Duitse nummerplaten. Daar iedereen op de uitkijk stond, alle werkende politieambtenaren verwittigd zijn geweest, kon het voertuig opgemerkt worden door een BIN-lid van de Withoefse Heide te Heidestatiestraat. Zij heeft onmiddellijk de politie gewaarschuwd waarop in samenwerking met de wijkinspecteur en interventie het voertuig staande werd gehouden. Onze recherche werd erbij geroepen en blijkbaar waren het geen onbekenden. Ze hadden inbrekersmateriaal aan boord en konden gelinkt worden aan twee inbraken waarvan één in onze zone. Ze werden voorgeleid bij het parket van Antwerpen.

Wie was de initiële melder? Een BIN-lid van een BIN uit Kapellen!
Wie heeft het voertuig opgemerkt in onze zone? Een BIN-lid van de Withoefse Heide!

Door deze knappe samenwerking BIN - Politie werden verschillende inbraken verijdeld.
Wij willen iedereen bedanken voor het alert reageren.14 april 2012 - Deur aan deur: de vraag is MALAFIDE of NIET MALAFIDE

Naar aanleiding van deur aan deur verkopers , oprit- en dakreinigers en asfalteerders wil ik jullie hierbij een toelichting geven.

Soms ontvangen wij verontruste mails en telefoontjes van bewoners die een bezoek hebben gekregen van dergelijke personen.

De vraag is: zijn ze iets van plan of zijn het gewoon werklui?

Vaak zijn het gewone werknemers van een bedrijf om alzo klanten via deur aan deur te ronselen. Het gaat vooral om energiemaatschappijen, netwerkproviders, ... . Zij werken meestal in onderaanneming van het bedrijf die zij vertegenwoordigen. Als het om vertegenwoordigers gaat dan mag je steeds hun badge en of andere legitimatie vragen. Als zij die niet willen tonen dan kan je hen best weren. Zij die van malafide van aard zijn willen misschien gewoon een voet in huis zetten. Het kan dan gaan om prospectie om dan op een later tijdstip te komen inbreken of ze zijn van plan iets te ontvreemden via een list. Gewoon gezond verstand gebruiken en niemand in je huis toelaten die je niet vertrouwt. Zelfs politieambtenaren in uniform dienen zich ten alle tijde te kunnen legitimeren.

Met het "mooie" weer en de lente / zomer in aantocht , bemerken wij weer een toename van meldingen van dak- en opritreinigers, ontmossers, inritaanleggers en asfalteerders. Voor deze praktijken dien je je zeker en vast te behoeden.

Het gaat meestal om werklui van Ierse, Engelse, Franse, ... afkomst die zich bij particulieren opdringen om hun inrit te asfalteren of hun dak te ontmossen. Intimidatie, zonder toestemming beginnen aan de werkzaamheden, aanrekenen van een hogere prijs dan afgesproken,... behoren tot de mogelijkheden. Meestal werken deze lui zonder in regel te zijn met de arbeidswetgeving (geen btw-nr, geen inschrijving in het handelsregister,...). In sommige gevallen gaat het om mensenhandel en het uitbuiten van mensen

Merk je een gelijkaardige verdachte toestand op, doe dan het volgende:
1. Ga niet in op het voorstel om klusjes uit te voeren en betaal zeker geen voorschot voor mogelijke werken!
2. Noteer de nummerplaat van de wagen waarin de personen zich verplaatsen. Volgens de binnenkomende meldingen zou het steeds gaan om voertuigen van het type bestelwagen, met of zonder laadbak, met een buitenlandse nummerplaat.
3. Bel zo snel mogelijk het noodnummer 101.

Dit probleem stelt zich al vele jaren. Zowel België als Nederland wordt geteisterd door die fenomeen. Als mensen hun steeds werk geven , zullen ze blijven komen. Dat is hun reden van bestaan en overleven, of het werk nu goed of slecht gedaan is.

Met dank aan alle BIN-leden voor de recentelijke meldingen. Alleen zo kunnen wij zorgen voor een veiligere woonomgeving14 april 2012 - Statistieken inbraken

Woninginbraken per BIN tot eind maart 2012

Momenteel is er een tendens van diefstallen van werkmateriaal dewelke zowel in woningen, aanhorigheden als in bedrijven worden gepleegd. De feiten spelen zich voornamelijk af in Kalmthout en Essen. Verdachten stelen eveneens uit bedrijfsvoertuigen, camionettes, ... .29 maart 2012 - Diefstal in woningen te Loenhout

Op 28/03/2012 werden er 2 diefstallen in woning gepleegd te Loenhout :
- Oud-Dorpsstraat tussen 15:45u en 15:50u
- Wouwerstraat tussen 18:15u en 18:30u

Daarbij werden 1 man, 1 vrouw en 2 meisjes/vrouwen van rond de 20 jaar gezien. Ze werden beschreven als "zigeunertypes" en verplaatsen zich vermoedelijk met een voertuig met Nederlandse nummerplaat. Er werd geen braak gepleegd.

Alertheid is de boodschap!
Moest u dergelijke personen opmerken, gelieve zo veel mogelijk informatie te noteren en onmiddellijk de politie te contacteren op nummer 101 of 03/620.29.29.17 maart 2012 - Wisseltruc

In Breda en omstreken heeft men last van Roemenen die gouden sieraden middels een babbeltruc afnemen van vaak bejaarde slachtoffers.
De daders vragen naar de weg en schoppen verwarring door nep sieraden om de hals te hangen van het potentiële slachtoffer, waarna de echte gouden sieraden weggenomen worden. Dit werd vorig jaar ook al gemeld, maar dan waren de feiten in Essen gebeurd.

Hierbij is oa een zwarte Audi gezien voorzien van het kenteken SO-QA154.
Nationaliteit niet gekend.

Op 15/03/2012 zijn er twee gelijkaardige gevallen geweest in de politiezone grens, meer bepaald in Wuustwezel.

Als beschrijving van de verdachten wordt gegeven:
 • donkere personenauto (geen verdere gegevens) ;
 • één dame tussen 20-30 jaar oud, getaande huidskleur, veel ringen/ kettingen , lang donker haar, langwerpig gezicht, lange zwarte jas ;
 • één oudere dame, getaande huidskleur ;
 • twee mannen, waarvan één drager van een bril.

    Indien jullie worden aangesproken door dergelijke figuren , gelieve onmiddellijk de politie te contacteren op nummer 101 of 03/620.29.29.  
26 februari 2012 - Professionele dievenbende met Duitse voertuigen (VIE...)

Recentelijk is een dievenbende actief in Nederland, België en Duitsland. Daarbij worden steeds dure klasse wagens gestolen in Duitsland , regio Viersen. Deze gestolen nummerplaten hebben steeds als beginnende karakters VIE .. ... (zwarte letters en cijfers met witte achtergrond)

Ze stelen altijd heel dure wagens zoals BMW 560L, Audi A4 cabrio, Lexus, ... Vaak worden deze wagens dan achtergelaten maar stelen ze een ander voertuig. Ze zijn gekend voor diefstallen in woning waarbij ook de voertuigen worden ontvreemd.

Als jullie een dure Duitse wagen zien staan met beginnende karakters VIE .... , aarzel dan niet om onmiddellijk de politie te contacteren op nummer 03620.29.29 of 101. Meestal wordt er uitgekeken naar verdachte oude voertuigen ... maar in dit geval moet men juist uitkijken naar dure wagens.25 februari 2012 - Malware

PERSBERICHT Federale Politie :
NIEUWE MALWARE TREFT BELGISCHE INTERNETGEBRUIKERS

BRUSSEL, 21/02/2012.- Sinds enkele dagen worden steeds meer mensen slachtoffer van een kwaadaardige software die de computer van de slachtoffers blokkeert.

De geblokkeerde computer beeldt onderstaande schermen af:
 
Hoewel het scherm laat geloven dat de blokkering is gebeurd door de eCops omwille van overtredingen van de Belgische wetgeving, is dit geenszins het geval. Achter deze blokkering zitten cybercriminelen die u er op deze wijze toe willen brengen om hen geld over te maken.18 februari 2012 - Diefstal airbags en nummerplaten

Er werden recentelijk airbags ontvreemd uit volgende personenwagens:
Citroen Berlingo
Peugeot Partner

Dit in de gemeente Essen. Dit fenomeen waait zeer snel over naar andere gemeentes.


Voorbeeld van hoe snel een airbag wordt ontvreemd.

Ook hebben ze al verschillende nummerplaten ontvreemd aan de parkings van de treinstations ( Heide en Wildert) . Deze kunnen gebruikt worden om andere diefstallen te plegen.

Tips:
 • Laat uw wagen altijd slotvast achter, op een een zichtbare plaats ( dieven werken niet graag in de "spotlight") en indien mogelijk in de garage of slotvast achter een omheining.
 • Wees opmerkzaam bij verdachte gedragingen en bel indien nodig onmiddellijk 101 (liever een keer te veel dan te weinig).
 • Tracht zo veel mogelijk zaken te memoriseren (nummerplaten, type voertuigen, beschrijving personen, ....).
19 januari 2012 - Rondtrekkende Daders

Wij willen alle BIN's met dit bericht ervan verwittigen dat een bende, die zich verplaatst met onderstaand voertuig, al op vele plaatsen in België heeft toegeslagen. Het betreft hier woninginbrekers die vermoedelijk met twee of drie personen hun slag slaan.

Audi break van donkere kleur, Type A4 - A6 - NL nummerplaat XR-BF-77 Audi break van donkere kleur, Type A4 - A6
Nederlandse nummerplaat XR-BF-77 (gele achtergrond en zwarte cijfers)

De feiten spelen zich vooral af in de vooravond. Als u dit voertuig zou opmerken gelieve dringend de politie te verwittigen op nummer 101 of ons bureelnummer 03/620.29.29.

Beter voorkomen dan genezen, dus gelieve volgende preventietips te volgen om de daders het zo moeilijk mogelijk te maken:
 • Sluit steeds alle ramen en deuren wanneer u uw woning verlaat, ook al is het maar voor enkele minuten.
 • Zorg voor een goed beheer van de sleutels. Vermijd de klassieke plaatsen als 'onder de deurmat', 'in de bloembak'...
 • Laat geen tuingereedschap of ander materiaal dat de inbreker kan gebruiken, rondslingeren.( zoals losliggende ladder)
 • Zorg voor een goede zichtbaarheid van je woning.
 • Geef je woning steeds een bewoonde indruk.
 • Maak bij langdurige afwezigheid afspraken met de buren, familie of kennissen (leegmaken van de brievenbus, onderhoud van de tuin, op- en neerhalen van de rolluiken...).
 • Etaleer je waardevolle voorwerpen niet. Plaats de kostbare voorwerpen uit het zicht van voorbijgangers.
 • Merk en registreer uw waardevolle voorwerpen.
Deze leefgewoonten kosten geen geld, maar vragen enkel uw oplettendheid.
Nieuwsarchief