Nieuwsberichten van PZ Grens & BIN - Archief 20112 december 2011 - Listige dieven

Op 26/11/2011 worden wij, de politie, in kennis gesteld van diefstal van geld uit portefeuille door een list. Man vraagt om klein geld te wisselen in muntstukken. Hij begint samen met het slachtoffer mee te zoeken in de portefeuille. De man kon niet geholpen worden en verlaat de plaats , winkelstraat in Essen. Slachtoffer ziet achteraf dat er geldbriefjes zijn ontvreemd. Beschrijving 40 45 jarige man, getaande huid, zwart kort haar naar achter gekamd, stoppelbaard, deftig gekleed.

Dit is een vorm van diefstal met list. Tracht altijd op uw hoede te zijn als u dergelijke personen helpt. Laat zeker en vast nooit iemand toe om mee te helpen zoeken in uw eigen portefeuille. Neem zo weinig mogelijk cash geld mee op zak en tracht grote bedragen desgevallend met bankkaart te betalen. Dieven gaan zeer vernuftig te werk en voor je het weet ben je je geld afhandig gemaakt. Laat u zeker en vast niet bedotten. De meeste listige dieven zien er dan ook heel normaal en gedienstig uit.2 december 2011 - BELANGRIJK: Oproepnummer eNOXUS

Indien ons BIN telefooncommunicatiesysteem in 't vervolg zal worden opgestart, dan zal (door het nieuwe ENOXUS platform i.s.m. Belgacom) een bepaald telefoonnummer zichtbaar zijn.

Dit oproepnummer is voor elke BIN anders en is voor BIN-Braken: "02.213.99.10" (022139910).

Het is bijgevolg handig indien u dit nummer in uw apparaat (telefoon of GSM, al naargelang welk nummer bij ons is doorgegeven) opslaagt onder de naam "BIN ALARM", zodat jullie bij een oproep direct kunnen zien dat je wordt gebeld door ons BIN communicatiesysteem.

Opgelet: dit is GEEN nummer om zelf op te bellen!!!21 oktober 2011 - BIN FLASH 26: Is je aanhangwagen je lief, maak het dan moeilijk voor de dief!

Er is momenteel een plaag bezig van diefstallen van aanhangwagens.

Aanhangwagens zijn veelvuldig en makkelijk te ontvreemden en bovendien een gewilde prooi omdat ze zonder extra handelingen makkelijk door te verkopen zijn.

Bewustzijn eigenaren
Dieven spotten naar aanhangwagens dewelke makkelijk te stelen zijn. Eigenaars laten dikwijls hun aanhangwagen onafgesloten voor de deur, op de oprit of achter een poort in het zicht staan. Dieven kunnen deze zonder moeite weghalen! Veel eigenaren van aanhangwagens gaan vaak slordig om met de stalling van hun voertuig. Hieruit kan worden geconcludeerd dat veel eigenaren zich er niet van bewust zijn dat ze hun aanhangwagen onvoldoende beveiligen tegen diefstal.

Moeilijke opsporing
Omdat aanhangwagens onder de 750 kilogram nergens geregistreerd staan, is het zeer moeilijk een gestolen aanhangwagen op te sporen of te herkennen. In een aangifte wordt vaak de kleur van de zijpanelen als enige bijzonderheid aangegeven. Dit is door dieven echter binnen 10 minuten verholpen met behulp van een spuitbus lak. Dit maakt het opsporen van een gestolen aanhangwagen vrijwel onmogelijk. En dit zorgt ervoor dat de aanhangwagens eenvoudig door te verkopen zijn.

Tips
U kunt diefstal van uw eigen aanhangwagen voorkomen door de volgende tips:
  • Stal uw aanhangwagen altijd zoveel als mogelijk uit het zicht van de weg of een pad.
  • Enkel een disselslot is niet voldoende. Vaak wordt de kabel van de handrem doorgeknipt waardoor de aanhangwagen met behulp van een touw alsnog eenvoudig te verplaatsen is. Veranker uw aanhangwagen dus met een goed kettingslot aan wand of bodem (dit mag enkel indien Uw aanhangwagen op priv terrein staat en niet op de openbare weg.)
  • Maak uw aanhangwagen uniek door het inslaan van een uniek nummer of code met slagletters. Dit doet u op enkele strategische plaatsen zoals de boom en as.
  • Maak extra gebruik van een wielklem om uw aanhangwagen beter te beveiligen.
14 oktober 2011 - BIN FLASH 25 : Poging oplichting via mail (gegevens kredietkaart)

> Dear Online Credit Card Customer
>
> Er zijn nieuwe beveiligingsupdates op uw online credit card.
> Gebruik de onderstaande link aan Vul deze proces.
> Vergeet niet bij uw credit card we streven in het maken van ervoor dat uw online transacties veilig zijn.
>
> Start het update-proces
>
> Verified by Visa | MasterCard.SecureCode
>
> 2011 international security.Bepaalde BIN leden ontvingen bovenstaande mail waarbij men poogt om de gegevens van uw kredietkaart te pakken te krijgen.

Niet op reageren!

Je kan deze internetfraude steeds aangeven op www.ecops.be30 september 2011 - Diefstal heterdaad 29/09/11

Gisteren werd jullie BIN opgestart naar aanleiding van een diefstal heterdaad te Bredabaan. Er werden toen twee individuen opgemerkt die zich verdacht gedroegen. De twee van vreemde origine personen hebben ingebroken in een woning en hebben de vlucht genomen. De politie doet het nodige om de daders te vatten.

De dag voordien werd jullie BIN ook opgestart daar er twee verdachten waren gaan lopen te Loenhoutsesteenweg / Braken. Gezien de situatie werd er luchtsteun gevraagd waarbij een politiehelicopter mee heeft geholpen met het opsporen van de verdachten. Toen werden er geen feiten gepleegd in jullie BIN.6 augustus 2011 - BIN FLASH 24 : Asvalteerders

In Kalmthout zijn eind juli Ierse asfalteerders gesignaleerd die zich aanbieden bij bewoners om hun oprit voordelig te asfalteren. Ze reden rond in een witte bestelwagen met een Britse nummerplaat met op de achterkant "Highway surfacing" en geelrode markering.

Je dient voor deze mensen op te letten gezien deze "rondtrekkers" deel uitmaken van een criminele organisatie. Ze vragen een belangrijk voorschot waarna ze verdwijnen of het (dure) werk niet goed uitvoeren.

Vooraleer ze terugkeren naar Ierland ontvreemden ze dikwijls lichte bouwmachines en/of caravans dus opletten.27 juli 2011 - !!! Onze BIN gaat zijn tweede jaar in !!!

BEDANKT!!! Samen gaan we voor een veilig Braken!

We hebben onlangs de vernieuwingen van het lidmaatschap bij onze BIN Braken afgerond. Na onze Algemene Inschrijvingsdag van 4 juni jl. en een laatste rondgang bij leden die hun lidmaatschap op 1 juli nog niet vernieuwd hadden (verhuis, vergetelheid, laattijdige overschrijving, ) komen we opnieuw tot een ledenbestand van meer dan 250 leden. We noteerden slechts enkele bewuste afzeggingen, anderzijds sloten ook een 10-tal nieuwe leden zich aan, zodat we weer tot hetzelfde ledenbestand komen als het voorbije jaar. En daar zijn we blij mee, want een BUURT INFORMATIE NETWERK heeft slechts zin als de meerderheid van de bewoners zich aansluit. Bedankt allemaal, jullie beseffen dat een BIN het veiligheidsgevoel in een buurt verhoogt en preventief werkt. Bovendien merken wij dat zulk een BIN het sociaal weefsel versterkt en uitnodigt tot contact tussen buren.

Bij deze gelegenheid willen we ook ingaan op twee vragen die ons recent meer dan eens werden gesteld.

Waarom noemt de politie bij een BIN-oproep geen straat of wijk?
De politie wil vermijden dat inwoners zelf de straat op gaan om eventuele inbrekers te vatten. Mensen met macho-gedrag (wonen die in onze buurt???) zouden zich bij een BIN-oproep mogelijk geroepen voelen om gewapend op pad te gaan, vandaar Het vatten van inbrekers is en blijft een zaak van de politie.

Waarom worden BIN-leden 's nachts wakker gebeld als er niet echt sprake is van 'heterdaad' maar slechts van 'verdacht gedrag van onbekende personen'?
De politie heeft begrip voor deze reactie achteraf van inwoners maar stelt dat de afweging vooraf door de politie om de BIN al dan niet op te starten niet altijd even gemakkelijk is. Stel, er wordt verdacht gedrag gemeld maar de politie oordeelt om de BIN niet op te starten. Achteraf blijkt dat er rond dat tijdstip toch ingebroken werd in de buurt, ja, dan zou er zeker kritiek zijn op het (niet) optreden van de politie. Kunnen wij als BIN-bestuur begrip opbrengen voor dat standpunt? Zeker wel.

Tenslotte, we zitten midden in de vakantieperiode. Mocht u nog op reis gaan, wees dan ook alert ter preventie van mogelijke diefstal of inbraak. Sluit alles goed af en laat geen ladders of ander materiaal rondslingeren wat inbrekers van pas kan komen. En verwittig buren van uw afwezigheid, zij zullen met plezier bv. uw brievenbus leeg maken. Als u de politie op de hoogte brengt via dit formulier, dan komen ook zij enkele keren langs om te zien of alles in orde is.

Wij wensen jullie nog een mooie augustus toe met veel zonnige dagen, die hebben we nog te goed!26 juni 2011 - BIN FLASH 23 : Gauwdiefstal in Essen

Op 20/06/11 te Essen heeft een onbekende oudere vrouw een gauwdiefstal gepleegd. Ze wou aan een voorbijganger een halsketting verkopen, deed die om de hals . Aangezien de voorbijganger niet genteresseerd was heeft de oudere vrouw de ketting terug verwijderd , maar ook de halsketting van die voorbijganger. Tegen dat het slachtoffer wist wat haar overkomen was , was de vrouw reeds spoorloos. Verschillende BIN's van het centrum van Essen werden opgestart om uit te kijken naar die dame.

Wees altijd op je hoede als onbekende personen je aanspreken, ... vermijd dergelijke handelingen. Als je de situatie verdacht vindt, bel dan gerust de politie 101 of bureel 03/620.29.29. Tracht goed de beschrijving van die persoon te onthouden, eventueel een nummerplaat te noteren, ...26 juni 2011 - BIN FLASH 22 : Oplichting

Er is alweer een bende bezig geld uit je portemonnee te halen, dit keer zijn het Nederlandse onderdanen die ook opereren vanuit eender welke stad uit Belgi. Ze sturen je een factuur (natuurlijk op naam n juist adres tot het betalen van 166,55euro ten laatste vr....... (variabele data per factuur) ; voor het leveren van 100 DVD's,die u uiteraard niet ontvangen hebt. Indien u dit niet betaald hebt, vr die gestelde datum, zal men uw factuur overmaken aan de bevoegde Gerechtsinstanties in Belgi. Mensen gaan dan denken : 100 DVD's - heb ik nooit besteld, ik ken dat adres niet. Onderaan de faktuur staat vermeld : "indien er problemen zijn, of u bent niet akkoord tot het betalenvan deze som, gelieve dan contact op te nemen met de nummer : 0900-7586500 van Scrappa Electronics in Enkhuizen - Nederland, voor verdere informatie"..

En....., hier zit nu juist de truc van die oplichters : als je dit nr belt, krijg je natuurlijk eerst een muziekje van +/-2min., met regelmatige herhalende stem : "een ogenblikje, u wordt zodadelijk geholpen". Na +/-2min. komt er iemand aan de lijn die u vraagt of hij/zij u kan helpen en verbind u dan weeral door naar de volgende persoon ; dit neemt dan ook weer +/-2min. in beslag. Na die +/-2min. komt er weer iemand aan de lijn, die zegt : "een ogenblikje aub", ook weer +/-1 2min. Eindelijk kan je dan spreken en je uitleg doen. Hij/zij gaat dit nakijken, omdat je nooit geen DVD's ontvangen hebt. Dit neemt ook weer zowat 2min in beslag.

Tot uiteindelijk hij/zij zijn/haar excuses aanbiedt voor deze vergissing door het sturen van deze factuur. Waarover gaat het nu : je bent alles bij elkaar zowat 10min aan de lijn geweest, dit kost u minimum 12euro, voor een 0900-nummer naar het buitenland, waarvan deze oplichters zomaar eventjes netto 7euro per 10min / op 12euro zuiver verdienen, en dit pr persoon die belt.

Makkelijk verdiend h.

Factuur negeren, en zker NIET bellen!4 juni 2011 - Algemene Ledenvergadering

Op 04/06/2011 heeft onze algemene ledenvergadering plaatsgevonden. Het was een groot succes. We hebben een aantal nieuwe leden bij gekregen en er werden ruim 40 fietsen door de politie gemarkeerd. Iedereen kon zich tijdens deze hete lentedag tegoed doen aan een frisse pint of koel drankje en natuurlijk een beetje "buurten" met de buurtbewoners.

Wij willen hiermee alle aanwezige leden bedanken.

Voor de bewoners die niet aanwezig konden zijn en hun lidgeld nog niet betaald hebben via overschrijving, willen we vragen dit alsnog te doen vr 25 juni 2011. Dit kan altijd op het rekeningnummer van BIN BRAKEN : IBAN BE 71001613058769. De bijdrage bedraagt ook dit jaar 5 euro.

Belangrijk!
In de mededeling vermeld je duidelijk: naam/voornaam/straat/huisnummer.

Indien het lidgeld niet wordt betaald zal uw lidmaatschap eindigen op 01/07/2011.

Wij hopen natuurlijk dat iedereen zich weer bij onze BIN aansluit want samen staan we sterk.1 juni 2011 - Oproep van de ambulancedienst : "ICE"

Hieronder de oproep van de ambulancedienst:

Wij, medewerkers van ambulance diensten, maken steeds vaker mee dat de patint wel een mobieltje bij zich heeft, maar dat we de hele gsm moeten doorspitten om het telefoon nummer te vinden van ouder/partner. Dit hebben we landelijk in de groep gegooid en we zijn tot een slimme oplossing gekomen: de zogenaamde ICE code.

Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon. Wij stellen voor dat iedereen in zijn GSM een contactpersoon creert onder de naam "ICE" (= In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die moet gecontacteerd worden in geval van nood.
Zo weten de politie, de ambulanciers, de dokter, enz... steeds wie ze moeten contacteren.

Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3 ,... 't Is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creer nu meteen een ICE-contactpersoon met telefoonnummer in je GSM. "

"ICE" IS ONDERTUSSEN AL INTERNATIONAAL ERKEND ALS AFKORTING.

Onze BIN heeft ook als taak om zijn leden zo veel mogelijk nuttige informatie door te spelen, vandaar deze oproep.6 april 2011 - Diefstal in voertuigen

Recent werden in onze politiezone drie inbraken in voertuigen vastgesteld. Telkens werden de GPS, vast model, en andere bruikbare voorwerpen die los in het voertuig lagen, gestolen.

Nu de winter voorbij is, laten meer autogebruikers hun voertuig op de oprit/openbare weg staan. Wij willen er op wijzen om de auto in de garage of achter een gesloten poort te stallen indien mogelijk. Bovendien dienen alle losse en waardevolle voorwerpen uit het voertuig gehaald te worden, zelfs uit de kofferruimte! Het is zelfs aangewezen om de boorddocumenten dagelijks uit de auto te halen: dat bespaart een hoop ellende bij diefstal maar bovendien wordt de auto 'minder aantrekkelijk' voor de potentile dief als de boorddocumenten er niet in liggen!23 maart 2011 - Verdachte gedragingen

Op 15 maart 2011 zijn in de Esdoornlaan te Kalmthout twee Roma-vrouwen komen aanbellen aan een woning. En van die vrouwen wilde al direct binnen stappen en zette haar voet tussen de deur. De bewoonster heeft de vrouwen kunnen wegsturen! Wees voorzichtig als onbekenden komen aanbellen, ook al is dat voor een glas water; om naar de WC te gaan; om te mogen telefoneren; ... Best is om niemand binnen te laten die u niet kent. Onmiddellijk de politie bellen is bovendien aangewezen zodat die personen in kwestie kunnen meegenomen worden voor verder onderzoek!

Ook als personen komen aanbellen en verklaren bepaalde diensten of bedrijven te vertegenwoordigen zoals PIDPA; gasmaatschappij; ... vraagt u best een legitimatiekaart en belt u bij twijfel ook naar de politie!

Recentelijk zijn er weer verschillende Duits-sprekende personen in onze zone aanwezig die aanbellen en vragen om klinkers te leggen; opritten te reinigen; daken te reinigen; potten en pannen en bestekken te verkopen enzovoort! Gelieve hier niet op in te gaan om oplichting en zelfs afzetterij te vermijden!23 februari 2011 - Verdachte gedragingen en leurders

Wij stellen vast dat recentelijk weer 'leurders' onze politiezone bezoeken en aan burgers vragen om een tafelbestek of potten en pannen te kopen.

Dat zijn zogenaamde restanten van n of andere beurs die de 'vertegenwoordigers' niet meer kunnen meenemen naar hun bedrijf en daarom goedkoop willen aanbieden aan de brave bewoners. Zelf zijn die mannen niet zo braaf en zij deinzen er niet voor terug om verbaal agressief te worden en de brave burger te intimideren!

In een recent verleden al gemeld maar nog steeds actueel: een oudere vrouw en jong meisje die aanbellen met een smoes en trachten in de woning te geraken om vervolgens geld en juwelen te stelen terwijl de bewoner afgeleid wordt!

Gelieve telkens alert, voorzichtig en argwanend te zijn, niemand binnen te laten en onmiddellijk naar de politie te bellen! Als u bovendien ook nog een nummerplaat kunt noteren, helpt u ons onderzoek aanzienlijk!22 februari 2011 - Nutteloze en belastende telefoontjes naar 101

Na een BIN-oproep bellen BIN-leden wel eens naar de politie omdat ze de boodschap niet goed begrepen hebben of omdat ze meer informatie wensen of zelfs omdat ze de echtheid van de oproep willen nagaan. Hierdoor worden de 'calltakers' bij CICANT (burgers die de telefoon opnemen) extra belast; komen dringende oproepen in de 'wacht' en bovendien is er de afspraak dat de calltakers geen bijkomende info mogen verstrekken aan burgers inzake de feiten die gebeurd zijn.

Dergelijke telefoontjes zijn dus belastend en bovendien nutteloos! Na ontvangst van de boodschap geeft het telefoonmenu de mogelijkheid om het bericht nog eens te beluisteren.11 februari 2011 - GPS diefstallen

Recentelijk werden er verschillende inbraken in voertuigen vastgesteld waarbij de middenconsole uitgebroken wordt om de GPS mee te nemen. Als er nog andere waardevolle voorwerpen los in het voertuig liggen, worden die ook meegenomen. Vermoedelijk zijn de daders rondtrekkende professionele dieven. Bij voertuigen die uitgerust zijn met een alarm, gaat dat alarm dikwijls gewoon niet af, wat wijst op de vakkundigheid van de dieven! Tracht uw voertuig steeds in een garage of achter een gesloten poort te zetten, bij voorkeur onder schrikverlichting als de auto buiten geparkeerd wordt!

Aarzel niet de politie te verwittigen als u verdachte personen/voertuigen opmerkt bij u in de buurt en tracht dan de nummerplaat te noteren!27 januari 2011 - Brandstichtingen

De laatste weken werd onze politiezone getroffen door verscheidene brandstichtingen aan voertuigen. De lokale politie GRENS heeft een grote inspanning geleverd om een aanzienlijk aantal politiemensen op het terrein te sturen om de pakkans van de dader(s) op heterdaad zo groot mogelijk te maken. De BIN's en de bevolking waren alert en leverden verschillende tips aan. Door onze Recherche werd snel een mogelijk verband overwogen met feiten in Nederland. Informatie over de branden werd dan ook niet alleen tussen Belgische politiediensten maar ook met Nederlandse politiediensten uitgewisseld!

Tijdens het overleg met de Nederlandse politie kwam een mogelijke verdachte in beeld, een 49-jarige Nederlander uit de regio Brabant.

De krachten van de lokale politie GRENS, de politie Midden-West Brabant en de federale politie werden gebundeld.

Op 26/01/11 in de vroege ochtend werd, tijdens een gezamenlijk Belgisch-Nederlandse actie, deze verdachte op heterdaad betrapt te Zundert! De man werd door de Nederlandse politie gearresteerd.

In de komende dagen zal bekeken worden waar en door wie de strafvervolging zal gebeuren vermits de man in aanmerking komt voor meerdere feiten in Belgi en Nederland.

Als politiedienst willen wij alle BIN-leden en andere burgers danken die alert gereageerd hebben op verdachte toestanden!

De politiediensten in Nederland en Belgi zullen uiteraard verder blijven samenwerken om het dossier zo goed mogelijk te onderbouwen!25 januari 2011 - Kredietkaartgegevens

Sinds enkele weken krijgen verschillende mensen een mail van klantenservice@visa.mastercard.be met de vraag om hun creditcard te updaten! Er wordt gevraagd om een website aan te klikken en dan wordt www.olpiui.net geopend. Via 'verplichte' vakken in te vullen wordt vertrouwelijke info gevraagd.

Navraag bij enkele banken leert ons dat dit een valse mail is met de bedoeling informatie los te krijgen van de creditcard-bezitters om er nadien fraude mee te plegen. Gelieve dus niet in te gaan op dergelijke mails en steeds uw bank te contacteren bij twijfel!21 januari 2011 - Belangrijk

Recentelijk wordt onze politiezone geteisterd door een pyromaan die auto's in brand steekt. Wij begrijpen de onrust die daardoor bij de bevolking ontstaat. Wij willen evenwel de bewoners in onze gemeente oproepen om niet zelf op onderzoek te gaan en zeker niet om avondlijke en nachtelijke patrouilles te organiseren. Dergelijke patrouilles kunnen door andere bewoners aanzien worden als zijnde verdacht en de deelnemers creren daardoor een gevaarlijke situatie voor zichzelf! Bovendien zijn dergelijke patrouilles verboden bij wet! De politie zet voldoende personeel in om deze toestand te onderzoeken en op te volgen. Bovendien worden extra politiepatrouilles gevormd die heel de nacht rond rijden en controles uitvoeren.

Als bewoner kan u echter wel een bijdrage leveren door verdachte situaties; voertuigen en personen in uw buurt te melden aan de politie op het nummer 03/620.29.29 of 101.

U blijft hierin anoniem en elke tip kan belangrijk zijn in dit onderzoek.21 januari 2011 - Brandstichting Essen

Bericht van de burgemeester van Essen: Massale opsporing van brandstichter(s) is bezig.

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er in Essen opnieuw wagens in brand gestoken: in de Postbaan, Nollekensstraat en Kloosterstraat. Dit nadat vorige zaterdag ook al soortgelijke brandstichtingen zijn gebeurd. De wagens zijn uitgebrand of zwaar beschadigd. De brand in de Kloosterstraat is als eerste opgemerkt en geblust door een politiepatrouille. Dit zijn zware criminele feiten. De dader(s) proberen onze hele gemeenschap te gijzelen. De brandstichtingen zouden ook nog ergere gevolgen kunnen hebben.

Burgemeester Gaston Van Tichelt: 'Onze eigen politie en de federale politie zetten zich massaal in om de dader(s) op te sporen. Ik ben ervan overtuigd dat dit zijn vruchten zal afwerpen. Onze brandweer staat paraat om op een deskundige manier op te treden. Essen is een geruste gemeente, en dat moet en zal zo blijven. We laten ons niet gijzelen door deze dader(s)'.

Indien u iets verdachts opmerkt, verwittig dan steeds onmiddellijk de politie (101 of algemeen nummer Zone Grens: 03/620.29.29)13 januari 2011 - Stoute meisjes aan het werk

"Een oudere bewoner uit Wuustwezel wordt 's namiddags, als hij van de groentekar terug naar zijn woning stapt, aangesproken door een meisje dat op zijn oprit staat. Het meisje vraagt hem geld voor n of andere sponsoring. De man geeft haar 10 euro. Even later bellen er twee meisjes aan zijn woning aan die duidelijk bij het eerste meisje horen. De man laat de meisjes binnen en die lopen heen en weer door de woning. Op een gegeven ogenblik 'struikelt' n van de meisjes en 'valt' zij tegen de man. Als de meisjes even later de woning verlaten hebben, bemerkt de man zijn portefeuille, die voorheen in zijn broekzak stak, op de tafel. Uit de portefeuille is een aanzienlijke som geld verdwenen!"

En van de meisje was amper 13 of 14 jaar oud! Door eerst aan de man geld te vragen, konden zij zien waar hij zijn portefeuille in zijn broekzak bewaarde!

Moraal van dit verhaal: wees steeds op uw hoede en laat zeker geen onbekende personen in uw woning!12 januari 2011 - GPS gestolen

...allez, de ganse middenconsole met GPS gestolen

In de nacht van 11 op 12 januari '11 hebben onbekenden wederom een GPS console ontvreemd uit een nieuwe volkswagen te Wuustwezelseweg - Loenhout. Het is niet zo lang geleden dat er over dergelijke diefstallen reeds een mail is verschenen. En voor alle duidelijkheid, het gaat hier niet om een TomTom, Garmin of andere mobiele GPS-toestel. Het betreft een bende die gespecialiseerd is in het openbreken van voertuigen, alarmen uitschakelen en het demonteren van de ganse middenconsole van jullie voertuigen. Tracht de dieven het niet te gemakkelijk te maken door uw wagen los te laten. Wees alert en bij de minste verdachte gedragingen de politie te bellen op nummer 101. Een vreemde auto in de straat, mensen die je nog nooit hebt gezien, Beter de politie een keer te veel op te bellen dan te weinig. Zij zullen altijd langskomen om polshoogte te nemen.4 januari 2011 - Eigenaardig telefoontje

"Vandaag, 4 januari 2011, rond 10.00 uur kreeg ik een telefoonoproep, zogezegd van iemand uit Las Vegas, om me te vertellen dat ik de Jackpot gewonnen had. Ik moest alleen om mijn prijs te kunnen ontvangen het nr. 9 op mijn telefoontoestel indrukken. Ik kan mij nog iets herinneren van vroeger dat dit een praktijk is om mensen te misleiden en door het cijfer 9 in te drukken kunnen zij dan op uw kosten allerlei verrichtingen uitvoeren. Natuurlijk heb ik dit niet gedaan en de verbinding onmiddellijk verbroken. Het is misschien nuttig om deze info nog eens te laten rondgaan in de BIN'S zodat er geen nieuwe slachtoffers vallen aan deze praktijk."3 januari 2011- Eigenaardig bezoek

"Op 3 januari 2011 werden twee jongeren gesignaleerd in de Kammenstraat te Essen die ogenschijnlijk aan het bedelen waren. Om de paar woningen belden zij aan en gaven zij aan de bewoners een papier met tekst. Sommige bewoners gaven de jongeren geld. De cordinator van BIN Kammenstraat & Omgeving vond de jongeren en hun handelswijze voldoende verdacht om de politie te bellen. Beide jongeren werden opgepakt en na verder onderzoek aangehouden. Nu die twee allochtone jongens waren gekend bij de politie voor 40 feiten van diefstal over gans Belgi. De moraal van dit verhaal: wees niet te goedgelovig maar bel naar de politie als een situatie of personen u verdacht voorkomen! U bent lid van een BIN, betaalt lidgeld en door naar de politie te bellen kan u eigenhandig diefstallen en inbraken helpen voorkomen en daardoor uw buurt veiliger maken."

Dat is wat een BIN beoogt!
Nieuwsarchief