Nieuwsberichten van PZ Grens & BIN28 december 2015 - Oplichting via internet : phishing!

De politie laat ons weten dat er recentelijk aangiften waren van phishing : BIN Flash van 28 december 2015 (pdf)14 december 2015 - Diefstal aanhangwagens

De politie laat ons weten dat er recentelijk diefstallen hebben plaatsgevonden waarbij men het heeft gemunt op onze aanhangwagens : BIN Flash van 14 december 2015 (pdf)19 november 2015 - BIN Flashbericht Feedback en Inbraken in Essen

De politie laat ons weten dat er recentelijk veel inbraken zijn gepleegd in Essen – Heikant : BIN Flash van 19 november.
Ook geven ze feedback over de opstart van onze BIN maandag laatstleden.16 november 2015 - Opstart BIN op 14 november 2015 voor woninginbraak in Tereik

De politie geeft ons feedback in verband met de opstart van de BIN op 14/11/2015 : BIN Flash van 16 november 2015 (pdf)13 november 2015 - !!! Eén dag NIET !!!

BIN BRAKEN neemt deel aan de actie 1 DAG NIET, de nationale actiedag tegen woninginbraken.

Als actieve BIN nemen we graag deel aan deze actie om openlijk ons streven te tonen naar zo weinig mogelijk inbraken.

1 Dag Niet ! Hoe gaan we dat concreet doen op vrijdag 13 november ?
* Na het succes van vorig jaar herhalen we dit jaar onze activiteit.
* We organiseren begeleide wandelingen in onze eigen buurt om zo onze aanwezigheid te tonen en aandacht te hebben voor onveilige situaties. De wandelingen duren ongeveer drie kwartier.
* Enkele politieagenten wandelen mee om ons tijdens de wandeling desgevallend te wijzen op verdachte of onveilige situaties.
* Iedereen is welkom, zowel jong als oud.
* We willen, zeker in de avonduren, veilig wandelen: iedereen draagt een fluohesje en een zaklamp is geen overbodige luxe.


De wandelingen vertrekken respectievelijk om 16 uur, 18 uur en om 19 uur. We vertrekken en eindigen telkens aan de kapel (bij de school). Daar trakteren wij alle deelnemers op een lekkere hotdog en een pilsje / frisdrank als erkentelijkheid voor hun deelname. Beslis zelf aan welke wandeling je deelneemt.Mocht je zelf niet kunnen deelnemen aan een wandeling, geef dan toch die avond een extra én veilig cachet en steek je buitenverlichting aan tussen 17 en 20 uur. Doen !!!

Wij hopen op een talrijke opkomst, het is trouwens ook een goede gelegenheid voor een aangename babbel met mensen uit je eigen buurt.

Uw Bin-bestuur4 november 2015 - Woningverzekeringen

Enkele tips van de politie ivm woningverzekeringen : BIN Flash van 4 november 2015 (pdf)21 oktober 2015 - Diefstallen Nieuwmoer

De politie laat ons weten dat er inbraken zijn geweest juist over de grens in Nederland : BIN Flash van 21 oktober 2015 (pdf)15 oktober 2015 - Diefstallen Nieuwmoer

De politie laat ons weten dat er recentelijk inbraken in tuinhuizen zijn gepleegd in Nieuwmoer.11 september 2015 - Windows 10

Oplichting met Windows 10 update: BIN Flash van 11 september 2015 (pdf)1 september 2015 - Diefstallen in voertuigen

Er worden weer vaste GPS systemen ontvreemd uit slotvaste wagens: BIN Flash van 1 september 2015 (pdf)28 augustus 2015 - Diefstallen van aanhangwagens en tips om die te vermijden

Bericht van de politie: BIN Flash van 28 augustus 2015 (pdf)20 augustus 2015 - Diefstallen in voertuigen Essen

Bericht van de politie: Er zijn weer feiten van diefstal in voertuigen (pdf) gepleegd.

Lees zeker de handleiding die u kan helpen om dit te voorkomen.22 juli 2015 - Mazoutdieven gevat

Bericht van de politie: 2 mazoutdieven gevat in Loenhout (pdf)11 juni 2015 - Dank aan alle BIN-inschrijvers !

Zaterdagavond kwamen velen van jullie aan de tenten van Basisschool ’t Kantoor opdagen om het BIN-lidmaatschap te vernieuwen. Bijna 100 mensen hebben hun lidmaatschap vernieuwd, waarvoor onze dank. Bovendien bleven verschillendende van jullie nog napraten bij een drankje, m.a.w. gezellig buurten met de buren.

Maar liefst 40 personen maakten van de gelegenheid gebruik om hun fiets te laten markeren door de politie.

Zaterdagavond was dus al erg hoopgevend maar uiteraard hopen wij net zoals de vorige jaren ons aantal eind juni weer te zien eindigen op 250 leden of zelfs meer.

Daarom, beste inwoners van Braken, hebt u uw lidmaatschap nog niet vernieuwd en wil u ook laten merken dat u kiest voor een veilig Braken, stort dan vandaag nog 5 EUR lidgeld op bankrekeningnummer:

BE71 0016 1305 8769 (BIC: GEBABEBB)

op naam van BIN Braken met vermelding van uw naam en adres.
Mocht uw telefoonnummer of emailadres ondertussen veranderd zijn, geef dat dan ook even door. Dank bij voorbaat!

Voor sommigen is het gemakkelijker om de 5 euro lidgeld cash te betalen aan een BIN bestuurslid, dat kan natuurlijk ook. Geef dan gewoon je bijdrage aan één van de bestuursleden en je lidmaatschap is voor een jaar verlengd. Als je het geld in de brievenbus stopt, vermeldt dan ook je naam en adres.

Met dank,
Namens uw BIN-bestuur10 juni 2015 - Woninginbraken in Essen vermeden

Bericht van de politie: BIN Flash van 10 juni 2015 (pdf)3 juni 2015 - Algemene ledenvergadering op 6 juni !!!

Nieuwsbrief Mei 2015

Afgelopen week werden de nieuwsbrieven gepost om jullie te melden dat onze jaarlijkse algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op zaterdag 06 juni 2015 tussen 18.00 en 20.30 uur in de basisschool " 't Kantoor".

Zoals altijd kunnen jullie er jullie lidgeld van 5 euro verlengen, een drankje nuttigen en voor diegene die hun fiets nog niet hebben laten markeren, zal de politie dit graag voor jullie doen (daarvoor moet je wel je identiteitskaart mee brengen).

Vrijdagavond rond 19.30 uur zal de politie een testoproep doen om algemene ledenvergadering aan te kondigen.

Hopelijk zie we jullie allen daar...25 april 2015 - Oplichting via email

Bericht van de politie: BIN Flash van 25 april 2015 (pdf)22 april 2015 - Inbraken in EssenHeikant

Bericht van de politie: BIN Flash van 22 april 2015 (pdf)13 maart 2015 - Inbraak via VELUX dakvenster

Namens uw BIN-bestuur: Vrijdagavond vond er om 20 uur een inbraak plaats in onze BIN-zone. De inbreker verschafte zich met geweld toegang tot de woning via een gesloten Velux-dakraam en doorzocht de hele bovenverdieping. Daarna is de inbreker via de trap naar beneden gegaan, waarop het alarm is afgegaan. De dader is dan vermoedelijk gevlucht via een schuifraam. De inwoners waren afwezig maar arriveerden tien minuten nadien.

Er was geen BIN-oproep omdat er geen sprake was van "heterdaad". De politie doorzocht nog de buurt maar kon geen daders vatten Even tevoren had de politie de melding gekregen van een inbraak in de Biest (Centrum).

Hopelijk blijft het hier voorlopig bij maar het moet ons aanzetten om alert te zijn voor verdachte gedragingen alsook om even na te denken hoe (on)veilig onze woningen zijn.
Tip: Mocht u een tuimelvenster of dakvenster hebben zonder sloten, dan bestaat er een assortiment aan accessoires die voor extra inbraakbeveiliging kunnen zorgen. Zoals een handgreep met slot, opzetslot, bijzetslot of een raamgrendel.
Een gewaarschuwd man is er twee waard!24 februari 2015 - Opnieuw inbraken tijdens het weekend - Louis van den Buijs, BIN coördinator van de politie, gaat op pensioen

Bericht van de politie: BIN Flash van 24 februari 2015 (pdf)9 februari 2015 - Aantal inbraken nemen weer toe en in Essen werden een aantal Bin's opgestart.

Bericht van de politie: BIN Flash van 9 februari 2015 (pdf)
Nieuwsarchief