Nieuwsberichten van PZ Grens & BIN29 december 2014 - Het aantal inbraken in Loenhout kent weer een hoogtepunt.

En dat ligt niet zo ver van bij ons, dus... OPLETTEN en PREVENTIE is de boodschap.

Bericht van de politie: BIN Flash van 29 december 2014 (pdf)17 december 2014 - Flashbericht van de politie en het resultaat van En dag NIET

BIN Flash van 15 december 2014 (pdf)12 december 2014 - Geslaagde "1dagNIET"-actie in BIN Braken!

Geslaagde 1 Dag Niet Ondanks het vrij gure weer daagden maar liefst 70 BIN-leden donderdag 11 december op om aan onze wandelingen in het kader van de nationale actie "1dagNIET" deel te nemen.
Dit aantal overtrof onze stoutste verwachtingen, enkele deelnemers suggereerden zelfs om dit soort activiteiten meer te organiseren met de buurt bv. ook eens op een zomeravond.

De wandelingen van een klein uur met begeleiding van politieagenten Hans en Dirk eindigden telkens in de Flunch, alwaar onze BIN de deelnemers trakteerde op een lekker frietje (zie hiernaast een foto met daarop o.a. de buren die om 21 uur onze buurt al joggend doorkruisten).
De meeste deelnemers bleven achteraf nog een tijdje zitten voor een gezellige babbel.

Conclusie: een mooie opkomst, geen inbraken donderdagavond, verschillende buren die hun buitenverlichting lieten branden m.a.w. actie geslaagd!

Laten we samen blijven werken aan een veilig en aangenaam Braken! Dank aan alle deelnemers!

Uw Bin-bestuur11 december 2014 - !!! En dag NIET !!!

BIN BRAKEN neemt deel aan de actie "1 DAG NIET", de nationale actiedag tegen woninginbraken.

1 Dag Niet ! Hoe gaan we dat concreet doen op donderdag 11 december?
- We organiseren begeleide wandelingen in onze eigen buurt om zo onze aanwezigheid te tonen en aandacht te hebben voor onveilige situaties. De wandelingen duren ongeveer drie kwartier.
- We nodigen onze wijkagent Hans Van Elslande uit om ons tijdens de wandeling desgevallend te wijzen op verdachte of onveilige situaties.
- Iedereen is welkom, zowel jong als oud.
- We willen, zeker in de avonduren, veilig wandelen: iedereen draagt een fluohesje en een zaklamp is geen overbodige luxe.


De wandelingen vertrekken om 16 uur, om 18 uur en om 20 uur. Belangrijk! De laatste wandeling om 21 uur zullen we al joggend afleggen. De wandelingen vertrekken telkens aan de kapel (bij de school) en eindigen bij de Flunch, waar wij alle deelnemers trakteren op een frietje met een frisdrank als erkentelijkheid voor jullie deelname. U bepaalt zelf aan welke wandeling u deelneemt.

En om die avond een extra n veilig cachet te geven, vragen wij alle BIN-leden om de buitenverlichting aan te steken tussen 17 en 22 uur. Doen!!!

Wij hopen op een talrijke opkomst, het is trouwens ook een goede gelegenheid voor een aangename babbel met mensen uit je eigen buurt.

Uw Bin-bestuur5 december 2014 - Inbraken in Horendonk, Kalmthout en Loenhout, Drie daders opgepakt, "1 Dag Niet"

BIN Flash van 5 december 2014 (pdf)18 & 20 november 2014 - De inbrakenplaag kent weer een piekmoment, waakzaamheid is gevraagd - 7 MANIEREN ...om inbrekers te ontmoedigen.

BIN Flash van 18 november 2014 (pdf) , BIN Flash van 20 november 2014 (pdf)

1 Dag Niet !

27 oktober 2014 - Inbraken stijgen !!!

BIN Flash van 27 oktober 2014 (pdf)26 oktober 2014 - '1 dag niet' op 11 december 2014

1 Dag Niet ! Intussen heb je mogelijk via de media al gehoord van de grote actiedag tegen woninginbraken: '1 dag niet'. Op 11 december 2014 slaan burgers, overheden en ondernemingen de handen in elkaar om 1 dag geen diefstallen in woningen te laten doorgaan.

Ondertussen staat de website www.1dagniet.be online.
Op deze interactieve website kunnen burgers, overheden en ondernemingen hun preventieve acties registreren en delen via sociale media.
U vindt ook heel wat informatie rond de actie en rond inbraakpreventie terug op de website.
Zo staan ook verschillende voorbeeldacties online, toegespitst op 4 doelgroepen.
Daarnaast kan men hier een digitale flyer, raamposter en Sinterklaas- en kerstkaart terugvinden.
Deze kunnen doorgestuurd of afgedrukt worden.

Via de sociale media zullen we nieuws rond '1 dag niet' en inbraakpreventie verspreiden en delen.
Hierbij kan u alvast helpen door via Twitter (#1dagnietBE) en Facebook Alles rond de actie te delen, retweeten, liken,...

Wij willen met BIN Braken ook deelnemen aan deze actie en zullen u in de loop van november daarvoor uitnodigen.
Op www.1dagniet.be vindt u alvast voorbeeldacties en tips die burgers, BIN's en verenigingen kunnen ondernemen.
We kunnen ons hierdoor laten inspireren, er is vast wel iets bij dat wij kunnen doen!

1 Dag Niet !
8 september 2014 - Twee diefstallen in Heide Kalmthout, en dag niet!, postbodes mee met de strijd tegen fietsdiefstallen en ...opgelet voor Nederlandse incassobureaus!

BIN Flash van 8 september 2014 (pdf)20 augustus 2014 - Daders werden gevat / Horen, zien en melden!

BIN Flash van 20 augustus 2014 (pdf)19 augustus 2014 - Feedback BIN OPSTART

Het is al lang geleden dat onze BIN werd opgestart, maar afgelopen nacht was het zo ver. Om 03.22 uur werden wij allen opgebeld omdat er zich een inbraak had voorgedaan te Tereik.
De bewoners hadden iemand kunnen weerhouden maar er was nog een vermoeden naar een tweede verdachte, dat was de reden van opstart.

De uitleg van de politie : BIN feedback 19 augustus 2014 (pdf)8 augustus 2014 - Verdachte personen, alertheid gevraagd tijdens de vakantieperiode, bezoek regelmatig de website van de politie en bankkaartfraude

BIN Flash van 8 augustus 2014 (pdf)6 juni 2014 - Er zijn weer Ierse dakwerkers op pad, inbraken in Essen Wildert en bij verenigingen

BIN Flash van 6 juni 2014 (pdf)27 mei 2013 - Dank aan alle nieuwe BIN-inschrijvers!

Zaterdagavond kwamen velen van jullie aan de tenten van Basisschool 't Kantoor opdagen om het BIN-lidmaatschap te vernieuwen. Waar wij de vorige jaren tijdens onze Algemene Ledenvergadering telkens een 80-tal inschrijvingen mochten noteren, zagen wij nu meer dan 120 Brakenaars hun lidmaatschap komen vernieuwen. Een succes! Bovendien bleven verschillenden van jullie nog napraten bij een drankje m.a.w. gezellig buurten met de buren.

Meer nog, liefst 61 personen maakten van de gelegenheid gebruik om hun fiets te laten markeren door onze wijkagent Hans.

Zaterdagavond was dus al erg hoopgevend maar uiteraard hopen wij net zoals de vorige jaren ons aantal eind juni weer te zien eindigen op 250 leden of zelfs meer.

Daarom, beste inwoners van Braken, hebt u uw lidmaatschap nog niet vernieuwd en wil u ook laten merken dat u kiest voor een veilig Braken, stort dan vandaag nog 5 EUR lidgeld op het bankrekeningnummer van BIN Braken:

001-6130587-69, met vermelding van uw naam en adres.

Mocht uw telefoonnummer of emailadres ondertussen veranderd zijn, geef dat dan ook even door. Dank bij voorbaat!

Namens uw BIN-bestuur,

Staf Van Riel, cordinator24 mei 2013 - Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering

Afgelopen week werden de nieuwsbrieven gepost om jullie te melden dat onze jaarlijkse algemene ledenvergadering zal plaatsvinden op:

Zaterdag 24 mei 2014 tussen 18.00 en 21.00 uur in de basisschool 't Kantoor.

Zoals altijd kunnen jullie er jullie lidmaatschap voor 5 euro verlengen en een drankje nuttigen.
Voor diegenen die hun fiets nog niet hebben laten markeren, zal de politie dit graag voor jullie doen (vergeet wel jullie identiteitskaart niet mee te brengen).

Voor de eerste 100 inschrijvingen is er cadeautje, namelijk een CO-melder (...en dat is niet hetzelfde als een rookmelder).

Vrijdagavond rond 20.00 uur zal de politie een testoproep doen om de algemene ledenvergadering aan te kondigen.

Hopelijk zien we jullie allen daar.21 mei 2014 - Diefstal in woning Rijsvennenstraat waarbij later 2 dieven werden opgepakt

BIN Flash van 21 mei 2014 (pdf)19 mei 2014 - Diefstal uit voertuigen en "eigenaardige telefoontjes"

BIN Flash van 19 mei 2014 (pdf)

Gazet van Antwerpen : Daders opgepakt dankzij alert BIN7 mei 2014 - Opstart van zes BIN's, vatten van twee daders en vakantietoezichten

BIN Flash van 7 mei 2014 (pdf)15 april 2014 - Diefstal van planten, fietsmarkeringen en Microsoft oplichtingen

BIN Flash van 15 april 2014 (pdf)2 februari 2014 - Oplichting via internet.

BIN Flash van 2 februari 2014 (pdf)27 januari 2014 - Diefstallen van werkgerei in de omgeving Loenhout

BIN Flash van 27 januari 2014 (pdf)
Nieuwsarchief